Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
ODPRTO PISMO PREDSEDNIKA

Spoštovani članice in člani PK Fužinar!

Spoštovani starši!

Spoštovane plavalke in plavalci!

 

 

Za večino plavalk in plavalcev se poletna sezona 2022 bliža h koncu. Marsikdo ima občutek, da je TUDI konec epidemičnih problemov, povezanih s Covidom. Pred nami so zaključne tekme in počitnice, manj se bomo videvali, zato nekaj besed preko elektronskih medijev.

 

Vnaprej naj povem, da se moja tokratna razmišljanja v glavnem ne nanašajo na uspešnost ali neuspešnost naših plavalk in plavalcev, temveč na druge vidike, ki so povezani z vprašanji organiziranosti, komunikacije, ustvarjanjem novih generacij plavalk in plavalcev in delovanjem organov društva. Pred formalnim končanjem poletne sezone 2022 se oglašam zaradi prihajajočih počitnic, katerih začetek bo različen za različne skupine plavalk in plavalcev in posledično bi bilo težko dosegljiva večja zastopanost staršev na sestanku v tem počitniškem obdobju.

 

Na osnovna vprašanja, kot so: ali imamo plavalke in plavalce, ali trenerji »hodijo v službo«, ali hodimo na tekmovanja, ali organiziramo tekmovanja tudi sami, skratka, ali društvo deluje, je seveda odgovor DA.

 

Če pa si predstavljamo, da je to vse in da ni potrebno misliti o ničemer drugem, se motimo. Motimo v tem smislu, da bi bilo škoda, če ne bi razmišljali o tem, kaj se bi dalo izboljšati in  spremeniti, da bi bili še uspešnejše društvo. Ponovno poudarjam da prvenstveno z uspehom kluba ne mislim izključno na uspešnost plavalk in plavalcev, ampak na dobro, racionalno in ciljno usmerjeno delovanje organov društva. 

 

Organiziral bom pogostejše medsedbojne sestanke, organizirali bomo tudi  uvodni jesenski piknik, ki bo poleg prijetnega druženja nudil tudi možnosti za pogovor. Verjamem, da bomo z boljšo komunikacijo razrešili marsikatero vprašanje.

 

Ker smo bili predhodni dve leti in pol soočeni z izrednimi razmerami zaradi Covida v smislu omejevanja svobode pri delovanju, treniranju, tekmovanju, sem se tudi sam moral posvečati razreševanju nastalih problemov in dilem, da smo epidemijo uspešno prestali. Smo pa v navedenem času imeli manj sestankov organov, za kar sem seveda najbolj-v negativnem pomenu besede, kriv sam.  Imel pa sem intenzivne pogovore s trenerji ves omenjeni čas. Neposredni vzrok za neprimerljivo intenziteto delovanja organov z obdobji v preteklosti je tudi dejstvo, da je prišlo pri plavalkah in plavalcih do menjave generacij in so posledično nekateri člani organov zgubili neposredni stik s klubom. Da ne bo pomote, nikogar ne kritiziram (čeprav bi bilo super, da bi vsi bili aktivni v klubu še naprej), samo izpostaviti hočem, da kot najbolj odgovoren za proaktivno delovanje kluba, še nisem poskrbel, da bi se zavrteli postopki menjav posameznikov v organih kluba, za kar bomo poskrbeli v jeseni letos.

VSEM, KI PA STE DELALI IN DELATE, SE ISKRENO ZAHVALJUJEM ZA VZTRAJNO IN NESEBIČNO POMOČ. 

 

 

 

Nadaljujem z ORGANIZACIJSKO PLATJO DELOVANJA KLUBA.

 

Za nalogo sem si zadal, da sprožim proces iskanja novih članov raznih organov, da bomo od jeseni svoje delovanje nadaljevali s »polnimi jadri.« Vse zainteresirane starše, bivše plavalke in plavalce ter vse simpatizerje kluba vabim, da razmislite o svoji eventualni pripravljenosti delati v klubu bolj intenzivno in tudi na drug način in mi to sporočite osebno ali preko telekomunikacijskih medijev kluba. Ob tem naj bom malo piker in dodam, da kogar koli to zanima, naj ne misli, da bo neposredno s tem pripomogel, da bo njegov otrok ali prijateljev otrok hitreje plaval ampak naj si predstavlja, da bo do željenega cilja pripomogel posredno in sicer na način, da bo še boljše delovanje kluba pripomoglo k večjemu številu plavalcev, kar bo statistično verjetno povzročilo situacijo povečanja števila  časovnih izboljšav v posameznih disciplinah. 

 

V klubu je večkrat v zgodovini prihajalo do podpovprečnega števila plavalk in plavalcev v posameznih skupinah glede na predhodna obdobja. In to se dogaja ponovno. Ne zanimajo me toliko vzroki za to, razen v delu, ki ga bomo spremenili, da se stanje izboljša. Zanimajo me potrebne aktivnosti za spremembo v pozitivo. Pred tremi meseci smo intenzivirali delo z mladimi, bodočimi potencialnimi plavalkami in plavalci. In še ga bomo v jeseni. Da nam bo to uspelo, bomo izboljšali komunikacijo z vrtci, šolami, da bi izboljšali možnost za čimširšo plavalno opismenjevanje otrok, izboljšali bomo komunikacijo s starši tečajnikov in z otroci v smislu širše predstavitve vseh prednosti in lepot plavanja.

 

Malo se moram dotakniti tudi trenerjev in treniranja otrok. Spoznal sem, da moramo z angažiranjem dodatnega vaditelja in dodatnega trenerja okrepiti strokovni štab trenerjev z namenom, da se bomo lažje odzivali na problematiko pomanjkanja najmlajših plavalk in plavalcev in da bo vsak od njih lahko še intenzivneje ukvarjal s stroko in  s plavalkami in plavalci. Medo in Gorazd spadata med boljše  trenerje. Konstantno sta do sedaj soustvarjala kadetske, mladinske in članske dobitnike in dobitnice medalj evropske ga in svetovnega ranga. Kdo od  staršev  ne bi želel na svoji koži ali koži svojih otrok doživeti podobno. Za to je seveda potrebno marsikaj, kar je odvisno od otrok-vztrajno, redno delo, zdravje, nepopustljivost, cilji, itd. Odvisno pa je tudi od pomoči staršev – absolutna podpora in vzpodbuda otroku pri dodatnem motiviranju in spoznavanju športa in seveda od trenerjev, o čemer sem pisal malo prej. Večjo možnost za uspeh imajo zdravi otroci, ki so bolj delovni, bolj vztrajni, bolj borbeni.

 

Skupno vsem je, da pomagamo športno kar najbolje vzgojiti otroka. Na ta način se bo sotlakovala tudi otrokova življenska pot.

 

 

Se vidimo septembra! Vsem plavalkam in plavalcem ter seveda trenerjem želim uspešen zaključek sezone, navedenim in pa seveda staršem, sorodnikom in prijateljem plavanja pa privoščim prijetne počitnice.

 

Vaš

 

Miran KOS

 


Arhiv  

 

 

 
Sorodne vsebine
Gerdejeva ponovno rekordna
SKUPŠČINA PK FUŽINAR
Odličen začetek sezone za plavalce in plavalke Fužinarja
Zahvala za pomoč pri postavljanju balona
KLUBSKI PIKNIK IN DELOVNA AKCIJA POSTAVLANJA BALONA
Začetek nove plavalne sezone in uvodni sestanek s trenerji
SLAVNOSTNI SPREJEM JANJE ŠEGEL
SPREJEM ZA UDELEŽENKE MEP IN EYOF
SPREJEM PLAVALK PRESTAVLJEN PRED OBČINO RAVNE
SPREJEM ZA PLAVALKE IZ SVETOVNEGA PRVENSTVA IN SREDOZEMSKIH IGER


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...