Najmlajši v deževnem in hladnem vremenu ponovno uspešni na Ptuju

Najmlajši v deževnem in hladnem vremenu ponovno uspešni na Ptuju

Včeraj je na Ptuju potekalo mednarodno tekmovanje za Pokal Term Ptuj, katerega rezultati so šteli tudi za skupni seštevek razvojnega pokala. V hladnem in deževnem vremenu so plavalci Fužinarja osvajali številne medalje in izboljševali osebne rekorde. Plavalni klub Fužinar je osvojil skupno 22 medalj, največ med vsemi sodelujočimi klubi. Plavalci so osvojili 5 zlatih, 8 srebrnih in 9 bronaastih medaljh.
V dopoldanskem delu tekmovanja so nastopali plavalci v kategoriji dečkov in deklic, ki so z zbiranjem medalj začeli že v prvi disciplini dneva in osvojili 12 medalj. Štafeta 4x50m prosto mix v postavi Nik Markač, Alexander Paternoster, Pia Božič in Aleksandra Gnamuš Šlebnik, ki je osvojila 3. mesto. Zmagi in zlato medaljo sta osvojila Alexander Paternoster in Aleksandra Gnamuš Šlebnik, oba na 100m prsno. Srebro so osvojili Pia Božič na 200m hrbtno in 800m prosto, ter Alexander Paternoster na 200m delfin. Štiri posamezne brone je osvojil Nik Markač v disciplinah 200m hrbtno, 50m prosto, 100m prosto in 50m hrbtno. Bron je na 50m hrbtno osvojila tudi Aleksandra Gnamuš Šlebnik.

V popoldanskem delu so nastopili plavalci v kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic ter cicibanov in cicibank. Med mlajšimi dečki je Max Koren osvojil komplet odličij, zlato na 200m hrbtno, srebro na 100m prosto in bron na 200m prosto. Med mlajšimi deklicami je Gaja Vidrih osvojila srebro na 50m delfin in 100m delfin ter bron na 200m hrbtno. Med cicibani si je Anže Kos priprlaval zmago na 50m prsno in 50m hrbtno ter dve drugi mesti na 50m delfin in 50m prosto. Anže Kos je tudi osvojil zmago v seštevku treh rezultatov v kategoriji cicibanov.

Vsem nastopajočim čestitamo za osvojena odličja in odplavane osebne rezultate.

Share this post