Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
Uspešno izpeljan 42. MM Ravne 2015

V organizaciji Plavalnega kluba Fužinar je 14. in 15. marca 2015 na domačem bazenu – na Mestnem kopališču na Ravnah potekal 42. mednarodni plavalni miting ''Ravne 2015''. Tekmovanja se je udeležilo 272 plavalcev iz 33 – ih klubov iz osmih držav: Italije, Kosova, Madžarske, Makedonije, Poljske, Slovaške, Srbije in Slovenije.
Tekmovanja se je udeležila celotna članska državna reprezentanca, ki se je vrnila z višinskih priprav v Španiji. Kadetska in mladinska reprezentanca Slovenije pa sta se na tekmovanje ves teden pripravljali doma, na Ravnah. Med vsemi reprezentanti je bilo kar nekaj Fužinarjevih, na tekmovanju pa so zastopali Slovenijo.
Na tekmovanju so bili odplavani rekordi mitinga, videli pa smo tudi dva nova kadetska državna rekorda v disciplinah 100m prosto in 200m hrbtno. Oba rekorda sta sedaj v lasti domačih plavalk – Janje Jamšek in Janje Šegel. Slednja je odplavala tudi normo za svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo poleti v Singapurju.
Tudi izkupiček medalj je bil za Fužinarjeve plavalce kar precejšen, saj so v obeh dneh skupaj osvojili 87 medalj, od tega 35 zlatih, 23 srebrnih in 29 bronastih.

V absolutni kategoriji so plavalci osvojili 15 medalj. Damir Dugonjić je zmagal v obeh prsnih disciplinah; Gaja Natlačen je bila dvakrat prva, enkrat druga in enkrat tretja; Maruša Mlinar je bila dvakrat tretja; Janja Šegel dvakrat prva; Janja Jamšek enkrat prva in enkrat tretja; Aleksander Rupar, Dejan Šteharnik in Gašper Oder so osvojili po eno tretje mesto.
Mladinci so osvojili osem medalj, od tega eno zlato, pet srebrnih in dve bronasti. Aleksander Rupar je bil enkrat prvi in dvakrat drugi; Diana Naglič in Janja Britovšek sta osvojili po eno drugo in eno tretje mesto; Niko Podričnik pa je bil enkrat drugi.
Kadeti so skupaj osvojili 23 medalj (13 zlatih, 5 srebrnih in 5 bronastih). Najboljša med kadetinjami je bila Janja Šegel, ki je poleg medalj v članski kategoriji prejela še šest zlatih medalj v kategoriji kadetinj. Janja Jamšek je med kadetinjami zmagala trikrat. Medalje so še osvajali: Dejan Šteharnik (dvakrat prvi in enkrat tretji); Matija Može (dvakrat prvi, enkrat tretji); Mojca Hancman (trikrat druga, enkrat tretja); Gašper Oder (enkrat drugi in enkrat tretji); Gal Kordež (enkrat drugi) in Sara Račnik (enkrat tretja).
Največje število medalj (41) so osvojili dečki in deklice. Skupaj so prejeli 14 zlatih, 12 srebrnih in 15 bronastih medalj. Najuspešnejša deklica je bila Nuša Šegel, ki je na tekmovanju nastopila v šestih disciplinah, ter štirikrat zmagala in bila dvakrat druga. Najuspešnejši deček pa je bil Lovro Knez, ki je prav tako nastopil v šestih disciplinah ter bil petkrat prvi in enkrat drugi. Medalje so še prejeli: Zoja Markač (dve zlati); Taja Sekavčnik, Jaš Berložnik, Gašper Gregor in Gal Medvešek (srebrna in dve bronasti); Daša Tušek (srebrna in tri bronaste); Katja Kajžer (dve zlati in ena bronasta); Gaja Tušek in Orlando Savič Frankulovič (srebrna in bronasta); Neža Ločičnik (zlato in srebro); Špela Kušej in Neli Pšeničnik (ena bronasta).
Po seštevku točk dveh finalnih nastopov sta pokala za največji seštevek točk prejela domača plavalca – Gaja Natlačen in Damir Dugonjić.
Vsem plavalcem čestitamo za borbeno plavanje, dobre uvrstitve, osvojene medalje in odplavane rekorde.
Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, donatorjem in seveda vsem staršem, ki ste nam pomagali pri izpeljavi tekmovanja.

 


Arhiv  

 

Uspešno izpeljan 42. MM Ravne 2015
42. MM Ravne 2015
Obvestilo - MM Ravne 2015
Fužinarjevi veterani na odprtem zimskem državnem prvenstvu

 

 
Sorodne vsebine
Poročilo tekmovanja - Pokal Terme Ptuj 2019 (5. razvojni pokal Slovenije)
❗️❗️POMEMBNO OBVESTILO - PODIRANJE IN POSPRAVLJANJE BALONA❗️❗️
Slovenski plavalci ponovno na stopničkah v Grčiji 🥇🥈🥉
Medalje tudi v Ljubljani
Uspešen začetek za slovenske plavalce v Grčiji
Seminar za sodnika plavanja
🏊‍♀️🎫Račnikova z normo za svetovno mladinsko prvenstvo
🏊‍♀️🏃‍♀️Regijsko onovnošolsko in srednješolsko tekmovanje v akvatlonu🏃‍♂️🏊‍♂️
Mladi plavalci Fužinarja uspešni v Mariboru 🏊‍♀️🥇🥈🥉🏊‍♂️
🏊🏻‍♀️📄 PLAVALNA ZVEZA SLOVENIJE Z NOVIM PREDSEDNIKOM


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...