Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
PK Fužinar prejel Klančnikovo plaketo za dosežke v letu 2012

Ob prazniku Občine Ravne na koroškem, je na svečanosti, ki je potekala v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, predsednik PK Fužinar, g. Miran Kos prevzel Klančnikovo plaketo za izjemen prispevek k uspehom ravenskega športa ter k promociji občine v evropskem in svetovnem merilu, za vrhunske športne dosežke v letu 2012, ki so ime Občine Ravne na Koroškem ponesli v svet.

Takole so povedali o naših uspehih:
V Plavalnem klubu Fužinar letno trenira okrog sto plavalcev vseh starosti – od najmlajših »Boberčkov«, pa vse do najstarejših članov. Prav vsi tekmovalci so bili tudi lani zelo uspešni.
Prvo medaljo za Korošce in Plavalni klub Fužinar je v preteklem letu na poletnem olimpijskem festivalu evropske mladine osvojila Gaja Natlačen v štafeti 4x100m prosto, ko so mlade kadetinje v času novega državnega rekorda osvojile tretje mesto.
Damir še naprej piše zgodovino Ravenskega plavanja. Kot prvi Fužinarjev plavalec je postal evropski prvak v Debrecenu na Madžarskem, v francoskem Chartresu je v isti razdalji osvojil bron, s slovensko mešano štafeto si je priplaval srebro. Najbolj svež uspeh pa je Damirjev dvakratni naziv svetovnega podprvaka v njegovih dveh paradnih disciplinah iz turškega Istanbula decembra lani.
V zgodovino Ravenskega plavanja se zapisala tudi mlada Mojca Sagmeister, ki je že kar nekajkrat dokazala, da je sposobna na velikih tekmovanjih dosegati zavidljive rezultate . Na evropskem prvenstvu v Debrecenu je slovenska ženska štafeta, v kateri je plavala Mojca, osvojila bronasto medaljo.
Velika in pomembna tekmovanja pa niso tuja niti Tjaši Oder. V svoji zbirki ima kar nekaj medalj - dvakrat je postala evropska mladinska prvakinja v disciplinah 800 in 1500m prosto, v istih disciplinah je bila dvakrat tudi druga. Najžlahtnejša pa je v njeni zbirki zagotovo zlata medalja s svetovnega mladinskega prvenstva v Limi v Peruju
Ti trije Fužinarjevi plavalci so bili udeleženci tudi olimpijskih iger 2012 v Londonu in ponesli ime Raven na svetovni nivo.
V klubu se ob tako strokovnem delu odličnih trenerjev, prizadevnim staršem in trdem delu plavalk in plavalcev ni bati za prihodnost. Kalijo se mladi, uspešni in nadarjeni plavalci, ki osvajajo medalje na tekmovanjih po Sloveniji in v tujini.

Ob tem pomembnem dogodku bi radi čestitali plavalcem, trenerjem, staršem ter vsem privržencem plavanja, ki nas vzpodbujate, nam pomagate ter nam stojite ob strani!

FOTO: D.H.

 


Arhiv  

 

Princ in princesa šprinta 2013
PK Fužinar prejel Klančnikovo plaketo za dosežke v letu 2012
Deseteroboj mladinskih reprezentanc
18. Velikonočni plavalni miting
Dugonji zmagal z najboljšim izidom na svetu
V Eindhovnu Odrova odplavala normo za SP
Zmaga Slovenije na troboju

 

 
Sorodne vsebine
Poročilo tekmovanja - 28. Mednarodni miting Miklavžev miting 2019
Obvestilo o klubski novoletni zabavi 🎅❄️🌲
Poročilo tekmovanja - Božičev memorial 2019
Naš sponzor SIJ z Jekleno voljo do posebne nagrade Sporto
Drugi dan Velike nagrade v Kranju 7 absolutnih zmag 🥇🏆
V Kranju 5 absolutnih zmag za plavalce Fužinarja 🥇
Drugi dan Velike nagrade 8 absolutnih zmag za Fužinarjeve plavalce, stopničke tudi v Zagrebu
Šeglovi na Veliki nagradi norma za Evropsko člansko prvenstvo
Odrova zmagovalno na svetovnem pokalu
MERITVE ZA KLUBSKO OPREMO


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...