Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
Dugonji zmagal z najboljšim izidom na svetu

Eindhoven - Plavalec ravenskega Fužinarja Damir Dugonji je na močnem mednarodnem mitingu v Eindhovnu prepričljivo zmagal na 50 metrov prsno.
Razdaljo je preplaval v 27,33 sekunde, kar je najboljši letošnji rezultat na svetu. Doslej je bil najhitrejši Avstralec Christopher Sprenger z dosežkom 27,37. Dugonji, aktualni evropski prvak na 50 metrov prsno, je bil v finalu Eindhovna le stotinko sekunde počasnejši kot ob lanski zmagi na EP Debrecenu na Madžarskem.

'Že zjutraj sem vedel, da lahko plavam okrog 27,4, saj sem 27,9 odplaval z lahkoto. Na koncu je bilo še malo hitreje, skoraj osebni rekord. Kaže, da sem res dobro delal. Malce pa sem bil jezen, ker sem včeraj zapravil priložnost za še boljši izid na 100 metrov prsno. Včeraj je bil tako slab start, kot obrat in prihod v cilj in res škoda, da tudi 100 metrov prsno nisem odplaval v manj kot 1:01,' je po tekmi povedal Damir Dugonji. 'Današnji 27,3 je prva liga. To je plaval nespočit in neobrit, ... ' pa je pristavil njegov trener Matija Medvešek.

Drugo mesto na 50 metrov prsno je osvojil Nemec Hendrick Feldwehr, ki je za Dugonjiem zaostal skoraj pol sekunde (27,78), časopisne stolpce pa polni tudi 43-letni drug nemški plavalec Mark Warnecke, nekdanji svetovni rekorder ter nosilec odličij z največjih tekmovanj, ki se je po šestih letih vrnil na tekmovanja, a se je z izidom 29,51 poslovil že po predtekmovanju.

Med Slovenci se je dvakrat na stopničke povzpela tudi Radovljičanka Anja Klinar na 200 metrov delfin (2:11,94) in na 400 metrov prosto (4:12,36). Formo je potrdila predvsem v kravlu, kjer se je osebnemu rekordu približala na slabo sekundo. Ravenčanka Tjaša Oder je bila na 400 metrov prosto s 4:15,84 četrta, osebni rekord je zgrešila za dve desetinki. Zmagala je Britanka Hannah Miley, ki je že v petek poskrbela za najboljši izid na svetu na 400 metrov mešano, na 200 metrov delfin je bila najboljša Madžarka Zsuzsanna Jakabos.

Plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel je bila neuspešna še v drugem poskusu lova norme za SP v Barceloni in na 50 metrov prsno zasedla 10. mesto, 10. je bil tudi Radovljičan Robi Žbogar na 100 metrov delfin.
VIR: STA

 


Arhiv  

 

Princ in princesa šprinta 2013
PK Fužinar prejel Klančnikovo plaketo za dosežke v letu 2012
Deseteroboj mladinskih reprezentanc
18. Velikonočni plavalni miting
Dugonji zmagal z najboljšim izidom na svetu
V Eindhovnu Odrova odplavala normo za SP
Zmaga Slovenije na troboju

 

 
Sorodne vsebine
Poročilo tekmovanja - 28. Mednarodni miting Miklavžev miting 2019
Obvestilo o klubski novoletni zabavi 🎅❄️🌲
Poročilo tekmovanja - Božičev memorial 2019
Naš sponzor SIJ z Jekleno voljo do posebne nagrade Sporto
Drugi dan Velike nagrade v Kranju 7 absolutnih zmag 🥇🏆
V Kranju 5 absolutnih zmag za plavalce Fužinarja 🥇
Drugi dan Velike nagrade 8 absolutnih zmag za Fužinarjeve plavalce, stopničke tudi v Zagrebu
Šeglovi na Veliki nagradi norma za Evropsko člansko prvenstvo
Odrova zmagovalno na svetovnem pokalu
MERITVE ZA KLUBSKO OPREMO


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...