Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
EP v plavanju, 2. dan

http://www.chartres2012.com/Home.jsp?team=eurochamps2012

Slovenska štafeta v finale z naboljšim dosežkom na svetu
Chartres - Slovenija si je na plavalnem EP v Chartresu priborila še peti petkov finalni nastop. V predtekmovanju se je v finale mešanih moško-ženskih štafet Slovenija prebila s prvim dosežkom predtekmovanja. Obenem je postavila najboljši izid vseh časov na svetu - 1:40,44 minute.
Gre za novo disciplino na EP, v kateri so slovenski plavalci dokazali izjemen štafetni duh in se prebili v krog favoritov za medalje, a gre pričakovati, da bodo tekmeci iz Norveške, Italije, Češke, Nemčije, Estonije, Belorusije in Francije popoldan hitrejši, a tudi slovenski plavalci bodo popoldan poskušali najti še nekaj rezerv.
Mešana moško-ženska štafeta je novost na letošnjem evropskem prvenstvu, testno pa jo je Mednarodna plavalna zveza izvajala že na svetovnem pokalu. Doslej so v zgodovini najhitreje plavali Američani Kylie Stewart, Jessica Hardy, Tom Shields in Anthony Ervin, ki so konec oktobra v Berlinu dosegli izid 1:40,49. Slovenci so bili davi kljub slabim predajam še pet stotink sekunde hitrejši.
Maksimum je v štafeti iztisnila že triglavanka Anja Čarman, ki je s 27,39 v hrbtnem slogu izboljšala tudi lasten državni rekord iz leta 2010 za 13 stotink sekunde. Ne povsem zdravi Ravenčan Damir Dugonjič je s 25,58 na 50 prsno z letečim startom osebni rekord na 50 prsno 'premagal' za 76 stotink sekunde, več o izidu pa pove podatek, da je evropski rekord Italijana Fabia Scozzolija 26,11 sekunde. Ilirijan Peter Mankoč je bil od osebnega rekorda v delfinu z 22,57 hitrejši za pol sekunde, mlada 15-letna Velenjčanka Nastja Govejšek pa je v kravlu prekosila samo sebe in bila s 24,90 od svojega osebnega rekorda hitrejša natančno sedem desetink, a posamični rekordi, izjema je prvonastopajoča Čarmanova, zaradi letečega starta na štejejo. Najbližje so bili Slovencem dopoldan Norvežani, ki so zaostali vsega 15 stotink.
Govejškova je že pred tem nastopila na 50 delfin in s 27,37 izboljšala osebni rekord in se uvrstila na 24. mesto. Osebni rekord je na 100 mešano ob 25. mestu odplavala tudi triglavanka Pia Pavlič, takoj nato pa še Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde na 200 prsno. Njen izid 2:25,83 je zadostoval za 13. mesto, manj zadovoljna pa je bila ilirijanka Tanja Šmid, ki si je 200 prsno želela več od izida 2:25,56 in 12. mesta, saj je hotela v popoldanski finale.
Že v četrtek so si petkove finale priplavali Dugonji na 100 prsno, v tej disciplini bo branil lansko srebro s prvenstva v Szczecinu, Čarmanova na 100 hrbtno in Mankoč na 100 delfin. V polfinalu so vsi dosegli peti čas, predvsem Dugonji in Mankoč pa se spogledujeta z medaljo. Tjaša Oder, mladinska svetovna prvakinja, se je v finale na 800 prosto uvrstila neposredno.
VIR: STA

 


Arhiv  

 

Novoletna zabava 2012
Akcija Koroški športnik/ca leta 2012
EP v plavanju, 4. dan
BRONASTA MEDALJA DAMIRJA NA 50m PRSNO
Damir zanesljivo v finale 50m prsno
Slovenski plavalci srebrni na EP
EP v plavanju, 2. dan
Donirajte 0,5% dohodnine
Prvi finale za Damirja
EP v plavanju, 25-metrski bazen, Chalon sur Saone
Dugonji: Lahko se borim za medalje
27. mednarodni plavalni miting za pokal mesta Celje
Pred 52. plavalnim EP v kratkih bazenih
RAZPRODAJA PLAVALNE OPREME
Slovenija na EP s 17 plavalci, in kar štirimi Fužinarjevimi
Miran Kos ostaja predsednik PZS

 

 
Sorodne vsebine
ODROVA Z NOVIM ABSOLUTNIM DRŽAVNIM REKORDOM NA 1500m PROSTO, ZADNJI DAN PRVENSTVA TUDI DVOJNA TROJNA ZMAGA ZA FUŽINARJEVE PLAVALCE
TRETJI DAN ODPRTEGA PRVENSTVA V PLAVANJU ABSOLUTNI DRŽAVNI REKORD V ŠTAFETI 4x200 PROSTO ŽENSKE
DRUGI DAN PRVENSTVA SLOVENIJE V PLAVANJU TRI ABSOLUTNE ZMAGE RAVENČANOV
PRVI DAN DP V PLAVANJU V LJUBLJANI ODLIČNO PLAVANJE RAVENČANOV
Podelitev priznanj najboljšim plavalcem-veteranom v Pokalnem tekmovanju 2019
Poročilo tekmovanja - 22. Boštjanov "Dr.Fig" 2020
Podelitev plaket za Veliko nagrado Slovenije v sezoni 2018/2019
𝐏𝐑𝐈𝐏𝐑𝐀𝐕𝐄 𝐋𝐄𝐍𝐃𝐀𝐕𝐀 (𝟑𝟎.𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟎-𝟑.𝟓.𝟐𝟎𝟐𝟎)
Poročilo tekmovanja - 4. razvojni pokal (Celjski pokal 2020)
Zadnjo tekmo koledarskega leta Fužinarjevi plavalci zaključili s petimi absolutnimi zmagami


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...