Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
Pred 52. plavalnim EP v kratkih bazenih

http://www.chartres2012.com/Home.jsp?team=eurochamps2012

Kranj - Slovenska plavalna reprezentanca je pred prihajajočim EP v Franciji, ki bo potekalo od 22. do 25. novembra, predstavila pričakovanja. Glavna aduta Peter Mankoč in Damir Dugonjić nista bila prisotna.
Zdesetkano slovensko reprezentanco bo v francoskem Chartresu zastopalo 17 plavalcev. Od tega kar šest debitantov - John Peter Stevens, Pia Pavlič (oba Triglav), Nejc Zupan (Ljubljana), Gaja Natlačen (Fužinar), Žiga Cerkovnik (Velenje) in Lucija Kous (Inles Ribnica). Zaradi težav z zdravjem bosta prvenstvo izpustila Anja Klinar in Robert Žbogar. Klinarjeva bo izpustila tudi SP prihodnji mesec. Manjkala pa bosta tudi Matjaž Markič, ki se za EP v Barceloni pripravlja v Trstu, saj celotna Primorska ne premore enega odprtega bazena, ter Sara Isaković, ki pavzira.
Tudi tokrat se največ pričakuje od Petra Mankoča, ki je posebna zgodba plavalca v kratkih bazenih (na 100 m mešano ima že 10, skupno pa kar 22 medalj, od tega polovico zlatih), ter od Damirja Dugonjića. Mankoč se novinarske konference ni udeležil zaradi priprav v državi, kjer bo EP, Dugonjić pa bo v torek iz ZDA pripotoval v Evropo.

Kdo si bo stroške plačal sam?
Reprezentanca bi lahko bila še številčnejša, vendar se nekateri niso upali prijaviti na EP, saj si vsak reprezentant, ki ni uvrščen med 16 najboljših, stroške prvenstva krije sam. Med drugim se je reprezentanca odločila, da bo bivala v kraju, ki je 27 km oddaljen od prizorišča prvenstva, kar bo povzročalo nekaj logističnih težav pri finalistih.

Novi-stari predsednik Miran Kos je plavalcem zaželel čim boljše uvrstitve in pozval izkušene plavalce, da pomagajo mlajšim. Cilje je predstavil selektor Roni Pikec. 'To prvenstvo jemljemo tudi kot nekakšno valilnico talentov, zato je precej mladih obrazov. Kar se tiče medalje, lahko realno pričakujemo dve do tri. Izstopata Mankoč in Dugonjić, med kandidati pa sta tudi Anja Čarman in Emil Tahirovič,' je povedal selektor in dodal, da bo skušal sestaviti tudi mešano štafeto. Se pravi po dva plavalca in plavalki. 'To bo bolj ekshibicija, a videli bomo, kaj se bo zgodilo,' dodaja Pikec.

Lani je reprezentanca na Poljskem osvojila tri medalje, osem finalov in devet uvrstitev do 16. mesta. Obenem bo to zadnje prvenstvo, ko bosta EP in SP v kratkih bazenih v istem koledarskem letu. Odslej bo namreč na leto po eno prvenstvo.

Plavalna reprezentanca za EP v 25-metrskih bazenih:
Damir Dugonjić, Peter Mankoč, Anja Čarman, Emil Tahirovič, Peter John Stevens, Urša Bežan, Tanja Šmid, Tjaša Oder, Mojca Sagmeister, Tjaša Vozel, Nastja Govejšek, Špela Bohinc, Žiga Cerkovnik, Lucija Kous, Pia Pavlič, Gaja Natlačen.

Trenerji: Roni Pikec (selektor), Luka Berdajs, Karmen Petrič, Borut Petrič in Gorazd Podržavnik
                                                    VIR: STA

 

 


Arhiv  

 

Novoletna zabava 2012
Akcija Koroški športnik/ca leta 2012
EP v plavanju, 4. dan
BRONASTA MEDALJA DAMIRJA NA 50m PRSNO
Damir zanesljivo v finale 50m prsno
Slovenski plavalci srebrni na EP
EP v plavanju, 2. dan
Donirajte 0,5% dohodnine
Prvi finale za Damirja
EP v plavanju, 25-metrski bazen, Chalon sur Saone
Dugonjić: Lahko se borim za medalje
27. mednarodni plavalni miting za pokal mesta Celje
Pred 52. plavalnim EP v kratkih bazenih
RAZPRODAJA PLAVALNE OPREME
Slovenija na EP s 17 plavalci, in kar štirimi Fužinarjevimi
Miran Kos ostaja predsednik PZS

 

 
Sorodne vsebine
Poročilo s tekmovanja - 21. Boštjanov "Dr. Fig" 2019
Klubska oprema je prispela ❗️❗️❗️
Poročilo s tekmovanja - MM Zvezda 2019
Namenite del dohodnine za delovanje Plavalnega kluba Fužinar
Poročilo s tekmovanja - Celjski pokal 2019 (4. razvojni pokal)
Podelitev nagrad Naj plavalec/Naj plavalka in trener v sezoni 2017/2018
Predavanje Sare Isakovič
Vabilo na novoletno zabavo
Poročilo s tekmovanja - 27. MM Miklavž 2018
CECJM 2018, Novi Sad, 29.11.-2.12.2018


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...