Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
Dugonjić potrdil nastop na Poljskem, priprave na OI doma

07 november 2011 San Francisco, 07. novembra (STA) - Plavalec ravenskega Fužinarja, ki zaključuje študij na kalifornijski univerzi Berkeley, Damir Dugonjič, je potrdil nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v Szczecinu na Poljskem. Kot je povedal, je načrt do olimpijskih iger v Londonu praktično že narejen, sklepne priprave na igre pa bo opravil z domačim trenerjem iz Fužinarja Matijo Medveškom.
Pod rahlim vprašajem je bil predvsem Dugonjičev nastop na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, saj doslej edini plavalni olimpijec z Raven na Koroškem prav v novembru opravlja zadnje obveznosti na univerzi, v začetku decembra ga čaka nastop na odprtem prvenstvu ZDA, še pred novim letom pa koroški dvometraš načrtuje tudi poroko.
"December bom imel res kar natrpan," pravi Dugonjič, ki sicer ne nastopa več za univerzo Berkeleyja, vseeno pa tam še vedno trenira. "Trenutno skupaj s skupino post-grads, v kateri smo tisti, ki smo končali s NCAA tekmovanji, tako da je skupina manjša in treningi bolj individualni."
Kot pravi Dugonjič, bo na Berkeleyju ostal do marca, nato pa se bo vrnil k svojemu slovenskemu trenerju iz Fužinarja Matiji Medvešku. "V ZDA bom januarja odpotoval še na priprave v Colorado Springs. Marca se vračam domov in mislim, da je ta odločitev dobra. Z Matijo lahko naredim še en korak naprej v plavanju in lahko bom delal na stvareh, ki jih je tu težje izpeljati. V zadnjih mesecih bo trening lažji, ker bom s študijem končal in se bom lahko posvetil le plavanju," je še povedal Dugonjič, olimpijec tudi že leta 2008 v Pekingu.
"Sam sem pričakoval, da bo Damir prišel domov že decembra in tukaj tudi ostal. Zdaj čakam na njegove dosežke na odprtem prvenstvu ZDA in na Poljskem, na osnovi katerih bova lahko določila cilje za naprej," pa je pokomentiral trener Medvešek, ki se boji, da njegov varovanec zaradi vseh obveznosti ne bo povsem pripravljen za vrhunske dosežke.
                                                                                               VIR: STA
 

 


Arhiv  

 

Čiščenje bazena - ODPADE
Zabava ob zaključku koledarskega leta
Možnost nakupa klubskih trening kopalk
26. Pokal mesta Celja
Dugonjić potrdil nastop na Poljskem, priprave na OI doma
Pomerjanje trenerk in puloverjev
Predstavniki staršev posameznih skupin

 

 
Sorodne vsebine
3. POLETNE MLADINSKE OLIMPIJSKE IGRE BUENOS AIRES 2018
FOTOGRAFIRANJE
PREDAVANJE NLB NA TEMO FINANC
PLAVALNI VRTEC BOBRČEK
ZAČETEK TRENINGOV
VABILO NA KLUBSKI PIKNIK
SPREMEMBA DATUMA IN URE ČIŠČENJE BAZENA
REKREATIVNA VADBA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE
SESTANEK ZA NOVO SEZONO
ČIŠČENJE BAZENA - TOČEN DATUM


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...