Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
Dugonji potrdil nastop na Poljskem, priprave na OI doma

07 november 2011 San Francisco, 07. novembra (STA) - Plavalec ravenskega Fužinarja, ki zaključuje študij na kalifornijski univerzi Berkeley, Damir Dugonjič, je potrdil nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v Szczecinu na Poljskem. Kot je povedal, je načrt do olimpijskih iger v Londonu praktično že narejen, sklepne priprave na igre pa bo opravil z domačim trenerjem iz Fužinarja Matijo Medveškom.
Pod rahlim vprašajem je bil predvsem Dugonjičev nastop na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, saj doslej edini plavalni olimpijec z Raven na Koroškem prav v novembru opravlja zadnje obveznosti na univerzi, v začetku decembra ga čaka nastop na odprtem prvenstvu ZDA, še pred novim letom pa koroški dvometraš načrtuje tudi poroko.
"December bom imel res kar natrpan," pravi Dugonjič, ki sicer ne nastopa več za univerzo Berkeleyja, vseeno pa tam še vedno trenira. "Trenutno skupaj s skupino post-grads, v kateri smo tisti, ki smo končali s NCAA tekmovanji, tako da je skupina manjša in treningi bolj individualni."
Kot pravi Dugonjič, bo na Berkeleyju ostal do marca, nato pa se bo vrnil k svojemu slovenskemu trenerju iz Fužinarja Matiji Medvešku. "V ZDA bom januarja odpotoval še na priprave v Colorado Springs. Marca se vračam domov in mislim, da je ta odločitev dobra. Z Matijo lahko naredim še en korak naprej v plavanju in lahko bom delal na stvareh, ki jih je tu težje izpeljati. V zadnjih mesecih bo trening lažji, ker bom s študijem končal in se bom lahko posvetil le plavanju," je še povedal Dugonjič, olimpijec tudi že leta 2008 v Pekingu.
"Sam sem pričakoval, da bo Damir prišel domov že decembra in tukaj tudi ostal. Zdaj čakam na njegove dosežke na odprtem prvenstvu ZDA in na Poljskem, na osnovi katerih bova lahko določila cilje za naprej," pa je pokomentiral trener Medvešek, ki se boji, da njegov varovanec zaradi vseh obveznosti ne bo povsem pripravljen za vrhunske dosežke.
                                                                                               VIR: STA
 

 


Arhiv  

 

Čiščenje bazena - ODPADE
Zabava ob zaključku koledarskega leta
Možnost nakupa klubskih trening kopalk
26. Pokal mesta Celja
Dugonji potrdil nastop na Poljskem, priprave na OI doma
Pomerjanje trenerk in puloverjev
Predstavniki staršev posameznih skupin

 

 
Sorodne vsebine
Fužinarjevi dečki in deklice ekipno tretji na zimskem državnem prvenstvu 2020
Za zaključek medalja in 4 priznanja za mlajše dečke
Tudi drugi dan priznanja za Markača in Rotovnika
Prvi dan državnega prvenstva mlajših dečkov in deklic tri priznanja za plavalce Fužinarja
ODROVA Z NOVIM ABSOLUTNIM DRŽAVNIM REKORDOM NA 1500m PROSTO, ZADNJI DAN PRVENSTVA TUDI DVOJNA TROJNA ZMAGA ZA FUŽINARJEVE PLAVALCE
TRETJI DAN ODPRTEGA PRVENSTVA V PLAVANJU ABSOLUTNI DRŽAVNI REKORD V ŠTAFETI 4x200 PROSTO ŽENSKE
DRUGI DAN PRVENSTVA SLOVENIJE V PLAVANJU TRI ABSOLUTNE ZMAGE RAVENČANOV
PRVI DAN DP V PLAVANJU V LJUBLJANI ODLIČNO PLAVANJE RAVENČANOV
Podelitev priznanj najboljšim plavalcem-veteranom v Pokalnem tekmovanju 2019
Poročilo tekmovanja - 22. Boštjanov "Dr.Fig" 2020


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...