Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
TJAŠA ODER SVETOVNA MLADINSKA PRVAKINJA!

http://www.lima2011.info/fecha1.html

V noči na nedeljo je v Limi v Peruju TJAŠA ODER osvojila NASLOV SVETOVNE MLADINSKE PRVAKINJE na 1500m prosto. Z novim rekordom MSP in s časom 16:18,63 je za več kot pet sekund izboljšala lasten slovenski absolutni rekord na razdalji. 
Odrova, nosilka štirih medalj evropskih prvenstev, tudi dveh zlatih, si je naslov priplavala po dramatičnem finišu z Američanko Rachel Zilinskas, ki jo je ugnala za vsega 23 stotink sekunde.
'Take tekme še nisem videl, odkar sem trener. Tjaša mi je dodobra načela tudi živce, saj je v nasprotju z dogovorom prvič potegnila že na 500 metrih, na koncu pa je v zadnjih 200 metrih še enkrat zmogla silovito finiširati in na zadnjih 100 metrih je dohitela in prehitela tudi dotlej vodilno Američanko,' je med drugim povedal njen trener Gorazd Podržavnik.
V dramatični tekmi je bila v prvi polovici tekme v ospredju peterica tekmovalk vključno z Odrovo, kasneje pa je na 1100 metrih vodstvo prevzela Američanka, ki je pred tem plavala v ozadju, a v končnici ni zdržala napada slovenske rekorderke, ki si je zmago priplavala na zadnjih štirih razdaljah bazena.

'Vse smo se res borile. Američanka, ki sem jo za čisto malo prehitela, je bila vseskozi čisto blizu in pred mano, a sem jo potem na zadnjih 200 m 'stisnila', tako da je super. Zelo sem zadovoljna. Ta naslov mi pomeni največ do zdaj, biti mladinska svetovna prvakinja ni kar tako. Zelo sem ponosna. Tega sploh nisem pričakovala. Res je, da sem drugače merila na medaljo, vendar pa zlata res nisem mislila, da bi lahko bila dosegljiva. S trenerjem sva se prav odločila, da sem izpustila Šanghaj, čeprav mi je bilo sprva kar malo žal, da nisem šla tja. Zdaj, ko sem dosegla tak rezultat, mi ni več prav nič žal in sem še toliko bolj srečna, najbolj srečna do zdaj v življenju,' je bila naslova vesela Odrova, ki je nastope na prvenstvu že končala ter si lahko sproščeno ogleda še preostanek tekem. Reprezentanca se v domovino vrača v sredo.
                     TJAŠA, ČESTITAMO!
                                                VIR: STA

 

 


Arhiv  

 

Vabilo na piknik
Obvestilo o začetku nove plavalne sezone
SPREJEM TJAŠE ODER
TJAŠA ODER SVETOVNA MLADINSKA PRVAKINJA!
Tjaša Oder šesta na svetu
Svetovno mladinsko prvenstvo

 

 
Sorodne vsebine
Iz Wolfsberga s kar 58 medaljami 🥇🥈🥉
Državno šolsko tekmovanje v akvatlonu 🏊‍♂️🏃‍♂️
Poročilo tekmovanja - Pokal Terme Ptuj 2019 (5. razvojni pokal Slovenije)
❗️❗️POMEMBNO OBVESTILO - PODIRANJE IN POSPRAVLJANJE BALONA❗️❗️
Slovenski plavalci ponovno na stopničkah v Grčiji 🥇🥈🥉
Medalje tudi v Ljubljani
Uspešen začetek za slovenske plavalce v Grčiji
Seminar za sodnika plavanja
🏊‍♀️🎫Račnikova z normo za svetovno mladinsko prvenstvo
🏊‍♀️🏃‍♀️Regijsko onovnošolsko in srednješolsko tekmovanje v akvatlonu🏃‍♂️🏊‍♂️


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...