Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
Na čelu PZS Miran Kos

25 januar 2011 Ljubljana, (STA) - Plavalna zveza Slovenije je na današnji izredni skupščini dobila novega predsednika. Odslej bo plavalce vodil koroški pravnik Miran Kos, ki je na predsedniškem mestu nadomestil Darjana Petriča, ki je sredi novembra nepreklicno odstopil.

Miran Kos, ki je bil resen kandidat za predsedniško mesto že pred slabima dvema letoma, a je kandidaturo takrat zaradi zdravstvenih težav umaknil, je bil edini kandidat za predsednika. V plavalnih krogih zaradi dobrega vodenja ravenskega Fužinarja že dolgo uživa velik ugled, zato je bila njegova potrditev za predsednika le pričakovan sklep skupščine.
Slednji je obljubil več sredstev za vrhunsko plavanje kot doslej, kar bo temeljna naloga v njegovem mandatu. Obenem pa pozval plavalne delavce k dialogu, saj so se plavalne težave v zadnjem obdobju prepogosto reševale v javnosti. Sam program vodenja zveze pa je enak tistemu, ki ga je pripravljal za kandidaturo leta 2009.
'Najprej moramo usposobiti pisarno, poskrbeti predvsem administrativno tehnično pomoč, spremeniti moramo tudi program in zagotoviti izdatnejša sredstva za priprave plavalcev, obenem pa bomo še naprej zagotavljali pogoje za mlajše, da bomo tudi v prihodnjem obdobju imeli odlične plavalce,' je o svojih nalogah po izvolitvi dejal Kos.
Kos bo Plavalno zvezo Slovenije vodil do konca marca 2013, o se izteče mandat zdajšnjim vodilnim strukturam na zvezi. Napovedal pa je tudi prve spremembe v izvršnem odboru, saj bo novi podpredsednik zveze ob Danilu Šalamunu iz mariborskega Branika postal predsednik ljubljanske Olimpije Silvo Hajdinjak, Anja Klinar pa bo v tem telesu kot predstavnica plavalcev zamenjala Majo Sovinek.
V uvodu v skupščino je PZS razglasila najboljše slovenske plavalce za lansko leto. Naziv najboljših v članski kategoriji je pripadel plavalki Gorenjske banke Radovljice Anji Klinar in svetovnemu rekorderju Ilirijanu Petru Mankoču. Nagrade za najboljša trenerja v članski kategoriji sta prejela trenerja Klinarjeve in Mankoča Miha Potočnik in Dimitrij Mancevič.
Predvsem Peter Mankoč je na prireditvi opozoril na po njegovem mnenju nesprejemljiv način organizacije prireditve, ki je bila ne le prepozno, ampak tudi dogodek ni bil organiziran na način, ki se za najboljše plavalce v državi spodobi. 'V preteklosti je to že bil svečan dogodek, ki res nekaj pomeni. Že lani je bilo grozno in predvsem do mlajših plavalcev to vse skupaj ni pošteno,' je med drugim povedal Mankoč.
'Priznanje je seveda priznanje in glede na vse močnejšo konkurenco v Sloveniji mi seveda veliko pomeni. Seveda pa se pridružujem Petrovemu mnenju. Pred nekaj leti je bilo vse bolj svečano, prireditev je pomenila veliko več. Že lani je bila prireditev organizirana nekako na hitro, letos je še slabše in upam, da bo prihodnje leto boljše,' pa je po podelitvi povedala Klinarjeva.
Najboljša plavalca v mladinski kategoriji sta varovanca Gorazda Podržavnika (Fužinar Ravne) dvakratna mladinska evropska prvakinja Tjaša Oder in Staš Slabe, med kadeti pa Radovljičanka Špela Perše, ki jo trenira Aleš Rebec in Triglavan John Peter Stevens, ki ga v vodi usmerja Luka Berdajs.
Posebno plaketo za dolgoletno uspešno delovanje in sistematično-znanstveni pristop pri razvoju plavanja v Sloveniji je prejel dr. Venceslav Kapus, posebno plaketo za dolgoletno delo v plavanju pa je PZS podelila Juretu Šušteršiču iz plavalnega kluba Branik.

VIR: STA 

 


Arhiv  

 

Dugonjiu četrto mesto v Austinu
MM Ravne 2011
Naročilo fotografij
Na čelu PZS Miran Kos
Damirjev uspešen začetek v letu 2011
Zaključen je zimski troboj 2011/2011
1. pokal Zdravilišča Radenci 2011, Radenci, 15.1.2011
Mednarodni plavalni miting ZIMA 2011, Maribor, 8. januar 2011

 

 
Sorodne vsebine
Poročilo tekmovanja - 28. Mednarodni miting Miklavžev miting 2019
Obvestilo o klubski novoletni zabavi 🎅❄️🌲
Poročilo tekmovanja - Božičev memorial 2019
Naš sponzor SIJ z Jekleno voljo do posebne nagrade Sporto
Drugi dan Velike nagrade v Kranju 7 absolutnih zmag 🥇🏆
V Kranju 5 absolutnih zmag za plavalce Fužinarja 🥇
Drugi dan Velike nagrade 8 absolutnih zmag za Fužinarjeve plavalce, stopničke tudi v Zagrebu
Šeglovi na Veliki nagradi norma za Evropsko člansko prvenstvo
Odrova zmagovalno na svetovnem pokalu
MERITVE ZA KLUBSKO OPREMO


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...