Domov...prva stran... Domov...prva stran...
ORGANIZACIJA :: TEKMOVANJA :: FOTOKRONIKA :: PONUDBA :: PROPOZICIJE :: SPONZORJI :: POVEZAVE :: FORUM :: TRIATLON
               
AKTUALNO
Med udeleženci evropskega prvenstva v Eindhovnu sta tudi Tjaša Oder in Tamara Miler

http://www.ecswimming2010.nl/en/home

tradicionalno evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih, s 47 medaljami in svetovnima rekordoma Petra Mankoča tudi najuspešnejše tradicionalno tekmovanje za slovensko plavanje. Selektor Roni Pikec je v reprezentanco vpoklical 19 plavalcev, cilj pa je spet boj za odličja.

Slovenske barve bodo v Eindhovnu branili Tina Meža, Nina Drolc (obe Velenje), Tanja Šmid, Špela Bohinc, Anja Čarman, Urša Bežan, Robi Vovk, Emil Tahirovič (vsi Triglav Kranj), Tjaša Vozel, Peter Mankoč (oba Ilirija Ljubljana), Anja Klinar, Nina Cesar, Robi Žbogar (vsi Gorenjska banka Radovljica), Katja Hajdinjak, Nina Sovinek (obe Olimpija Ljubljana), Grega Plevelj (Ljubljana), Tjaša Oder, Tamara Miler (obe Fužinar Ravne), Matjaž Markič (Koper).
Udarno ime slovenske ekipe ostaja Peter Mankoč, aktualni svetovni rekorder na 100 mešano, kateremu lani ni uspelo še desetič zapored osvojiti zlate medalje na tej razdalji, zato pa se je v plavalne anale zapisal z novim svetovnim rekordom, morda še bolj enkratnim dosežkom. Skupaj je samo Mankoč na tovrstnih tekmah osvojil več kot 20 medalj, med njimi deset zlatih.
V ekipi so tudi Matjaž Markič, Anja Čarman, oba že tudi evropska prvaka ter Emil Tahirovič, ki je prav tako že osvajal odličja na tovrstnih tekmovanjih. Vroča kandidatinja za stopničke je tudi letos izjemna Radovljičanka Anja Klinar in kopica tekmovalk s kratkim reprezentančnim statusom kot denimo letos peta plavalka Evrope na 200 prsno Tanja Šmid in dvakratna mladinska evropska prvakinja s Koroške Tjaša Oder.
Selektor Roni Pikec ob idealnem razpletu lahko pričakuje, da bi Slovenija v Eindhovnu osvojila tudi več odličij in morda število medalj zaokrožila na jubilejnih 50. Še večje možnosti za tovrsten dosežek pa bi imela ekipa v popolni postavi, a prvenstvo bodo zaradi študijskih obveznosti v ZDA izpustili olimpijska podprvakinja Sara Isaković, najhitrejši zemljan letos na 50 prsno v velikem bazenu Damir Dugonjić in slovenski sprinterski rekorder Jernej Godec. 'V ospredju niso vselej le medalje. Imamo odlično reprezentanco, ki lahko poseže po najvišjih mestih, a še bolj pomembno je, da gremo na prvenstvo z velikim številom plavalcev, ki so v boju za same medalje,' pred odhodom med drugim pravi Pikec.
V slovenskem taboru je tik pred odhodom tudi nekaj neprijetnega priokusa, saj je neposredno pred SP odstopil predsednik Plavalne zveze Slovenije Darjan Petrič, še vedno pa so tudi nekatera mnenja v zvezi zelo nasprotna in trener Petra Mankoča Dimitrij Mancevič se je odločil, da bo zaradi zanj nesprejemljivega odnosa PZS do njega in njegovega varovanca Petra Mankoča spet bojkotiral skupno pot s slovensko izbrano vrsto.
Slovenske težave bodo manj zanimale druge reprezentance, predvsem gostitelje Nemce, ki so bili najuspešnejša država že na lanskem tovrstnem tekmovanju v Carigradu, letos pa si želijo ta primat obdržati. Po tradiciji bodo najtrši tekmeci za prvo mesto v končnem seštevku medalj Nemci, Rusi, Francozi in Italijani.
VIR: STA

 

PROGRAM TEKMOVANJA 75.34 kB


Arhiv  

 

ŠPELIN IN VESNIN MEMORIAL, Kranj, 27.11.2010
BILTEN udeležencev EP
Med udeleženci evropskega prvenstva v Eindhovnu sta tudi Tjaša Oder in Tamara Miler
25. pokal mesta Celje 2010
Uspešno na Dunaju, Mojca Sagmeister z novim državnim rekordom
Damir potrjuje formo

 

 
Sorodne vsebine
Drugi dan mednarodnega mitinga Viktorija na Reki zmaga Jamškove
Na Reki prvi dan štiri absolutne zmage naših plavalcev
🏆 Sprejem za plavalce v kategoriji dečki/deklice in ml.dečki/ml.deklice ob koncu sezone v kratkih bazenih 🏆
❗❗NA RAZPOLAGO ŠE NEKAJ MAJIC❗❗
Fužinarjevi dečki in deklice v skupnem točkovanju tretji na državnem prvenstvu 🏆🥉
Uspešen zaključek državnega prvenstva za naše plavalce 🏊‍♀️🥇🥈🥉🏊‍♂️
Naši plavalci še naprej uspešni na državnem prvenstvu v Ljubljani 🏊🏻‍♀️🥇🥈🥉🏊🏼‍♂️
Ponovno z veliko bero medalj 🏊‍♀️🥇🥈🥉🏊‍♂️
Že prvi dan državnega prvenstva uspešen za naše plavalce 🏊‍♀️🥇🥈🥉🏊‍♂️
Poročilo s tekmovanja - 21. Boštjanov "Dr. Fig" 2019


© 2010 Plavalni klub Fužinar
Plavanje krepi telo in duha...